Van egy
hasznos tipped?

FMCG: ez meg mi?

Talán már hallottad, talán még sosem találkoztál vele, de ha most ezt olvasod, akkor végre megtudhatod, mit jelent az FMCG nagykereskedelem, ami a fejlett országokban mindenütt jelen van.

Keret FMCG: ez meg mi?

Az FMCG jelentése

Az FMCG a „Fast Moving Consumer Goods„ angol elnevezés rövidítése, ami magyarra fordítva annyit tesz, mint „Gyorsan Forgó Fogyasztási Cikkek”. Vagyis olyan árucikkeké, amiket viszonylag rövid időn belül napi, heti, havi rendszerességgel újra meg újra megvásárolnak az emberek. Az FMCG közé tartozik például a borotva, papír zsebkendő, vagy kisbabások esetében a pelenka és nedves törlőkendő, de egészségügyi intézmények esetében akár a ragtapasz és kötszerek is ide sorolhatók.

Az FMCG nagykereskedelem lényege

Mivel gyorsan fogy, gyorsan kell pótolni is, a legtöbb kiskereskedő számára azonban nem megoldott a raktározás. Így az FMCG nagykereskedelem lényege épp az, hogy a viszonteladók számára gyorsan és folyamatosan tudja biztosítani a megrendelt árukat, levéve a raktározás terhét róluk.

Weboldal címe: www.lordeurope.com/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI KIS- ÉS NAGYKERESKEDELEM TIPPEK

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

A cégek működése mára annyira komplexszé vált, hogy a hatékony, gördülékeny működéshez elengedhetetlen egy megbízható vállalatirányítási rendszer, vagy más néven ERP. Lássunk a top szoftvereket!

Röviden a munkabalesetről

Röviden a munkabalesetről

Felnőtt életünk zömét a munkahelyünkön töltjük. Munkaadóként és munkavállalóként sem árt tisztában lennünk azzal, mit is takar pontosan a munkabaleset fogalma, miben tér el az üzemi balesettől, és ha minden óvintézkedés ellenére mégis bekövetkezik, milyen jogokat és kötelezettségeket ró a felekre.

A technológiák találkozása

A technológiák találkozása

Iparművészként fa- és bőrmegmunkálással egyaránt foglalkozom. Számtalan ajándéktárgy, zsebkendőtartó, pénztárca, fotókeret, szalvétatartó és fülbevaló színesíti repertoáromat – néhány évvel ezelőtt mégis úgy tűnt, mindez kevésnek bizonyul. A kézműves piacnak és a megrendelőknek több kell.

A nagy számlázó program teszt

A nagy számlázó program teszt

A tökéletes számlázó szoftver kiválasztása legalább olyan fontos egy vállalkozás életében, mint a megfelelő üzlethelyiség és munkatársak megtalálása. Nem mindegy, hogy egyszerű programot keresel, gyorsat vagy simán csak olcsót. A termékek összehasonlításával könnyebben eligazodhatsz a kínálatban!

Elromlott a Makita gépem, hova vigyem?

Elromlott a Makita gépem, hova vigyem?

Ugye ismerős, hogy épp akkor romlik el az elektromos szerszám, amikor nagyon kellene és esélyünk sincs a közelben szerelőt találni? Én is így jártam, de a Makita szervizben egy nap alatt megjavították.